Суд ЄС зобов’язав Україну компенсувати Януковичу судові витрати

Суд ЄС зобов’язав Україну компенсувати Януковичу судові витрати

Укрінформ
Суд Євросоюзу зобов’язав державу Україна компенсувати екс-президенту Віктору Януковичу кошти, які були витрачені позивачем у зв’язку із вступом держави до справи у якості третьої сторони та подальшим виходом із неї.

Про це йдеться у рішенні Суду ЄС від 11 березня 2015 року, яке розміщене на сайті судової інстанції. 

Цим рішенням Суд ЄС виключив Україну як сторону у справі Т-346/14, де Віктор Янукович виступає позивачем проти Ради ЄС у зв’язку із запровадженням санкцій.

Суд також постановив, що витрати третьої сторони та витрати позивача покладено на Україну.

«Україна має понести свої витрати, а також витрати позивача, що стосуються клопотання про участь у справі», - йдеться у рішенні.

Водночас у рішенні Суду ЄС не вказана конкретна сума коштів, яку Україна має компенсувати позивачу в особі Януковича.

Як пояснив представник Суду ЄС, сторони повинні самі дійти згоди щодо суми компенсації, в іншому випадку – урегулювати ситуацію у судовому порядку.

У рішенні Суду ЄС також констатується, що 16 вересня 2014 року Україна подала заявку на вступ до справи у якості третьої сторони з метою підтримки відповідача – Ради ЄС.

Однак 24 грудня 2014 року Україна відкликала своє клопотання та вийшла зі справи. 

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня 2016 року позивач Янукович подав нову скаргу на рішення Ради ЄС. Водночас документи щодо цієї апеляції на сайті недоступні.

29 квітня у Суді ЄС пройдуть слухання за справою Януковича щодо оскарження санкцій, запроваджених Радою ЄС 5 березня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-