ГПУ взялася за колишнього віце-прем'єра уряду Яценюка

ГПУ взялася за колишнього віце-прем'єра уряду Яценюка

Укрінформ
Головне слідче управління Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження відносно екс-віце-прем'єра Валерія Вощевського.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду міста Києва від 22 березня.

У клопотанні слідчого йдеться, що кримінальне провадження № 42015000000001677 було зареєстроване 6 серпня 2015 року за "фактом порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель, що створило загрозу загибелі людей, і за фактом незаконного збагачення службовою особою Кабінету Міністрів України в особливо великих розмірах".

У зв'язку з цим слідчий просив про призначення позапланової документальної перевірки ТОВ "Житлобудінвест".

Як значиться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, кінцевим бенефіціарним власником ТОВ "Житлобудінвест" є Вощевський Валерій Миколайович. Статутний фонд підприємства становить 11,90 млн грн.

З клопотанні ГПУ зазначено, що засновник ТОВ "Житлобудінвест" вніс до статутного фонду підприємства 11,90 млн грн, "що не були задекларовані".

"Будучи одноосібним власником ТОВ "Житлобудінвест" та особисто беручи участь у керівництві товариством, використовуючи службове становище, з грубим порушенням державних будівельних норм здійснював діяльність щодо будівництва житлових будинків у місті Києві, що становить небезпеку для життя та здоров'я громадян", - йдеться в ухвалі суду.

Слідчий обгрунтував проведення позапланової документальної перевірки підприємства необхідністю з'ясувати походження внесених до статутного капіталу коштів, а також сплати усіх необхідних податків у період з 2012 року по березень 2016 року.

Як відомо, Вощевський був віце-прем’єр-міністром в уряді Арсенія Яценюка з грудня 2014 року і до вересня 2015 року за квотою Радикальної партії Олега Ляшка. До цього він був народним депутатом від Радикальної партії. У вересні 2015 року Вощевський подав у відставку, пояснюючи це рішенням Радикальної партії про вихід із коаліції.

Як писали ЗМІ", «Житлобудінвест» здійснював будівництво у столиці на ділянці  між вулицями Новоселицькою і Буславською. Журналісти з'ясували, що замість чотириповерхової будівлі, яка значилася в паспорті об'єкта, на момент пуплікації було зведено 9 поверхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-