У «Надрах України» обчухрали все, що могли - Вощевський

У «Надрах України» обчухрали все, що могли - Вощевський

Укрінформ
В управлінні НАК «Надра України» не залишилося жодної нафтової чи газової свердловини. Уряд нині проводить інвентаризацію втрачених нацкомпанією ресурсів.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є така державна національна акціонерна компанія - «Надра України». На сьогоднішній день доповідаю: у цій компанії немає жодної свердловини. Зникли у невідомому напрямку. Обчухрали все, що могли. Зараз ми завершуємо оцінку та інвентаризацію того, що було, де воно, у чиїй власності і що ми будемо робити з цим далі», - сказав Вощевський.

За його словами, ще п'ять років тому «Надра України» займали в країні третю позицію за рівнем видобутку нафти і газу, компанія розпоряджалася декількома сотнями свердловин, проводила геологорозвідувальні роботи.

Вощевський наголосив: аби унеможливити схеми обкрадання держпідприємств у майбутньому, Уряд змінюватиме механізм співпраці державних та приватних компаній.

 «У нас є завдання коаліційної угоди - перевести видобуток нафти і газу з договорів про спільну діяльність на договори про розподіл продукції. Для початку ми повинні з'ясувати, що є реально і яким чином ми цю роботу будемо проводити. Можемо доповісти, що маємо шалений опір цій роботі з різних боків», - зауважив віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-