НАБУ: чинний Президент – нам не підслідний

НАБУ: чинний Президент – нам не підслідний

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро не має повноважень на здійснення розслідування щодо чинного Президента.

Про це зазначається у роз'ясненні НАБУ щодо розслідування "панамських офшорів", розміщеному на офіційному сайті відомства.

"Наголошуємо, що, відповідно до законодавства, чинний Президент України не є підслідною НАБУ особою і Бюро не має повноважень розпочинати щодо нього досудове розслідування", - ідеться в повідомленні.

У Бюро підкреслили, що відповідно до закону "Про Національне антикорупційне бюро України" та Кримінального процесуального Кодексу, підслідними Бюро є вищі посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема Президент України, повноваження якого припинено.

Водночас у НАБУ повідомили, що стосовно інших осіб, згаданих у матеріалах ЗМІ про так звані "панамські офшори", наразі проводиться аналітична робота з метою встановлення підстав для проведення досудового розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю ввечері, 3 квітня у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно "панамських офшорів", якими володіють багато впливових людей з усього світу. У списку також значаться й низка українських державних діячів, у тому числі Президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-