Сенатор з Франції каже, що не звинувачувала Україну у співпраці з ІДІЛ

Сенатор з Франції каже, що не звинувачувала Україну у співпраці з ІДІЛ

Укрінформ
Служба безпеки назвала «вкидом» інформацію про те, що в Україні нібито існують табори з підготовки бойовиків ІДІЛ.

Лист французького сенатора Наталі Гулє, з посиланням на яку розповсюджувалась ця інформація, речник СБУ Олена Гітлянська опублікувала у Фейсбук.

Вона оприлюднила листа французького сенатора Наталі Гулє, з посиланням на яку розповсюджувалась ця інформація.

"Журналісти звертаються до мене з проханням спростувати «сенсацію» щодо існування в Україні міфічних таборів джехадистів. Думаю, найкраще опублікувати лист Віце-Президента Комітету Сенату з іноземних справ та національної оборони Наталі Гулє до керівника СБУ Василя Грицака, яка висловлює обурення повним спотворенням її слів. Вона дозволила опублікувати лист аби зняти всі можливі інсинуації, а також спроби використати цей «вкид» в інформаційній війні проти України", - пояснила Гітлянська.

У листі сенатор Гулє висловлює "своє здивування і обурення" стосовно появи статей, які, за її словами, повністю спаплюжили заяви, які сенатор зробила минулого тижня на радіостанції "France-Inter".

«Наприкінці розмови, яка тривала понад дві години, я згадала про деякі речі, які стосуються розслідувань Вашою службою у сфері боротьби з тероризмом, як це робиться і у нас. Моє просте і недвозначне висловлювання було, тим не менш, інтерпретоване як звинувачення України у співробітництві з ІДІЛ, що є викривленням істини, брехнею і абсолютно неприйнятним маніпулюванням», - наголосила Гулє.

За її словами, якщо наміром цих «так званих журналістів» є негативний вплив на голосування у Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, то ця плачевна операція обернеться проти них самих. «Насправді, Ваша боротьба з джихадистським тероризмом є зразковою, і мої заяви ніколи не мали на меті представити Вашу країну як "надійний притулок" для ІДІЛ і, більше того, стверджувати, що українці до цього спеціально готувалися», - йдеться в листі Гулє до Грицака.

Також Гулє зазначає, що залишає за собою право подати скаргу за наклеп. А також уповноважує голову СБУ опублікувати її лист, "щоб покласти край непристойній і жалюгідній полеміці".

Нагадаємо, мова йде про публікації, в яких з посиланням на слова Наталі Гулє в ефірі  "France-Inter" стверджувалося: "Посеред України діє табір підготовки джихадистів. Адже, все ж таки, друга мова, якою говорять в Ісламській Державі – російська. Уявіть собі, табір підготовки просто біля нас!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-