Колеги Грабовського розглядають лише одну версію вбивства

Колеги Грабовського розглядають лише одну версію вбивства

Укрінформ
Голова Національної асоціації адвокатів України та Ради адвокатів України Лідія Ізовітова переконана, що єдиною причиною вбивства адвоката Юрія Грабовського є його професійна діяльність.

Про це вона заявила в суботу під час підходу до преси після церемонії відспівування юриста у Києво-Печерській лаврі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми висуваємо одну версію і прошу не спекулювати на інших. Звертаюся до всіх журналістів, ви могли проаналізувати всі ті кадри, які були відомі й відкриті. Його смерть пов'язана з професійною діяльністю, з професійною діяльністю як адвоката», - зазначила Ізовітова.

У свою чергу заступник голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій наголосив, що останнім часом посилився тиск на адвокатуру. За його словами, лише за березень через професійну діяльність загинули двоє українських адвокатів.

«За останні 3 роки ми сьогодні маємо найбільший, найсильніший наступ на адвокатуру. Ми майже щотижня чуємо сумні звістки, а часом - трагічні. Тільки за березень у нас дві смерті адвокатів, загинули два наших колеги, включаючи Юрія (Грабовського -Ред.)», - наголосив Гвоздій.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня стало відомо про зникнення адвоката Юрія Грабовського, який мешкав у готелі в Одесі.

25 березня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що тіло адвоката знайшли за 27 км від міста Жашків Черкаської області.

Грабовський був адвокатом одного з російських військових Олександра Александрова, затриманих на Донбасі навесні 2015 року.

Сьогодні адвоката відспівали в Києво-Печерській лаврі й поховали на Лісовому кладовищі в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-