Ініціатор

Ініціатор "українського" референдуму в Нідерландах назвав його справжню мету

Укрінформ
Референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який має пройти у Нідерландах 6 квітня, ініціювали, щоб створити тиск на відносини між Нідерландами та Європейським Союзом.

Про це в інтерв'ю нідерландській газеті NRC заявив Аріан ван Діксхорн, глава нідерландської організації Burgercomite EU, яка була одним із ініціаторів референдуму.

За його словами, референдум був однією з опцій, щоб створити тиск на відносини між Нідерландами та ЄС.

"Референдум про Нексіт (аналогія із Брексітом - кампанією за вихід Британії з ЄС - ред.) дотепер був неможливим. Тому ми використовуємо усі опції, щоб створити тиск на відносини між Нідерландами та ЄС", - сказав ван Діксхорн.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На даний момент Угоду про асоціацію уже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно із законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентарями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тисяч підписів. Ініціатором збору підписів став сатиричний веб-блог GeenStijl та організація  Burgercomite EU.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-