Україна проходить те, що Нідерланди 400 років тому здолали - міністр

Україна проходить те, що Нідерланди 400 років тому здолали - міністр

Укрінформ
Міністр аграрної політики Нідерландів Мартейн ван Дам сподівається на підтримку Угоди про асоціацію Україна-ЄС під час референдуму 6 квітня.

Про це він сказав під час закриття українсько-нідерландського бізнес-форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я закликаю вас переконати своїх сусідів і друзів і всіх, кого ви знаєте. Тому що це великі можливості для нас і для України. І це більше, ніж просто питання можливості. Це - питання свободи, права вирішувати за самих себе", - сказав міністр.

Мартейн ван Дам закликав голландців підтримати демократичні зміни в Україні.

"Наступного тижня голландці йдуть на референдум. Цей голос стосується багатьох речей, але один із них - це свобода. Це те, що важливо Нідерландів... Ми боролися за нашу незалежність, свободу та права. Це принесло нам багато процвітання. Ми здобули незалежність у ХVII столітті і досі відчуваємо благополуччя від цього. Нині, через більш як 400 років після того, сміливі українці стикаються з аналогічним викликом. Вони повстали проти домінування і борються за свою свободу і процвітання", - сказав він.

Голландський міністр підкреслив, що Україна має отримати можливість розвивати демократичну країну та сама вирішувати своє майбутнє.

"Як член уряду великої торгової нації, я голосуватиму "так" і сподіваюся, що багато голландців зроблять те ж саме", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Фото: nv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-