Савченко написала листа: Від моєї смерті не виграє ніхто

Савченко написала листа: Від моєї смерті не виграє ніхто

Документ
Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко, незаконно засуджена в Росії, написала лист, в якому запропонувала політикам "не торгуватися, а домовлятися" про її обмін.

Лист Савченко опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці її адвокат Микола Полозов.

"Суд - фарс, вирок - блеф. Торгуватися будуть. Кожен хотітиме увірвати за мене якомога більше і чекати слушного випадку, щоб не втратити свою власну марку", - пише Савченко.

Водночас вона стверджує, що "товаром не стане".

"Свою долю я вирішу сама. Тому політикам пропоную не торгуватися, а домовлятися. Оскільки від моєї смерті не виграє ніхто, а гірше стане... Бажаю мудрості "великим дядькам". З мене може розпочатися шлях або до миру, або до війни", - зазначила українка.

Вона додала, що її "ламатимуть", і тиск посилиться.

«Але була б я не собою, якби не витримала і не витримаю все! Сухе голодування розпочинаю з 6 квітня і до переможного кінця! Із СІЗО я виїду тільки в Україну, і ні в яку колонію. До зустрічі на ВОЛІ в Україні", - пише Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, Донецький міський суд Ростовської області 22 березня засудив Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму за нібито вбивство журналістів і присудив штраф у 30 тис. рублів за нібито незаконний перетин кордону.

Фото: Микола Полозов, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-