Рада затвердила своїх представників у конкурсні комісії для антикорупційників

Рада затвердила своїх представників у конкурсні комісії для антикорупційників

Укрінформ
Народні депутати ухвалили постанову N 4069 про визначення представників від Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань.

Відповідне рішення у вівторок підтримали 235 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно парламентськими представниками в цій комісії будуть народний депутат від "Батьківщини" Владислав Бухарєв, народний депутат від фракції "Народного фронту" Євген Дейдей, народний депутат від "БПП" Микола Паламарчук.

Як повідомляв Укрінформ, організацію та проведення конкурсу здійснює комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань, до складу якої входять три особи, визначені Президентом України; три особи, визначені Верховною Радою України; три особи, визначені Кабінетом Міністрів України.

Окрім того, народні депутати ухвалили постанову №4053 про визначення кандидатур до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Відповідне рішення підтримали 244 народні депутати.

Згідно з цією постановою, парламент за поданням Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції призначає до складу вищезазначеної конкурсної комісії виконавчого директора громадської організації "Центр протидії корупції" Дарину Каленюк, експерта Центру політичних студій та аналітики Гліба Канєвського, експерта антикорупційної групи, менеджера адвокації громадської коаліції "Реанімаційний Пакет Реформ" Ярослава Юрчишина.

Нагадаємо, згідно зі ст. 5 Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" відбір кандидата на посаду голови Національного агентства здійснює конкурсна комісія. До складу такої комісії входять три особи, визначені Верховною Радою; одна особа, визначена Генпрокурором України; одна особа, визначена директором Національного антикорупційного бюро України; одна особа, визначена міністром юстиції України.

Також до складу такої комісії входить одна особа, визначена головою центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення та одна особа, визначена міністром фінансів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-