Рада погодилась на звільнення Шокіна

Рада погодилась на звільнення Шокіна

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила проект постанови №4122 про надання згоди на звільнення Президентом України Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

За це рішення проголосували 289 народних депутатів.

Проект постанови датований 22 лютого 2016 року.

Як повідомляв Укрінформ, Шокін у день голосування за його відставку звільнив свого заступника Давіда Сакварелідзе. Звільнення відбулося шляхом ліквідації посади заступника генерального прокурора - прокурора Одеської області.

24 березня журналістам стало відомо, що з Генпрокуратури звільнили 17 працівників ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва, які займалися так званою справою "діамантових прокурорів".

Цього ж дня Сакварелідзе заявив, що "діамантовий прокурор" Олександр Корніець був керуючим справами Шокіна.

Згодом Сакварелідзе організував акцію на підтримку працівників Генпрокуратури України, які брали участь у розслідуванні справи "діамантових прокурорів".

У п'ятницю очільники майже всіх обласних прокуратур підписалися під заявою, у якій йдеться, що Сакварелідзе ганьбить відомство. Зокрема, їх обурила інформація про підготовку ним акції "з метою вчинення тиску на працівників Генеральної прокуратури України".

Пізніше у Генпрокуратурі заявили, що Сакварелідзе порушив українське законодавство, коли брав участь в акції під стінами ГПУ на підтримку звільнених 17 працівників Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва.

Шокін написав заяву про відставку 16 лютого після відповідного заклику Президента Петра Порошенка.

Шокін зайняв посаду генпрокурора 11 лютого 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-