Луценко: Крапку в історії з Томенком і Фірсовим поставить ЦВК

Луценко: Крапку в історії з Томенком і Фірсовим поставить ЦВК

Укрінформ
Якщо Микола Томенко і Єгор Фірсов не напишуть заяви про повернення до складу фракції БПП, Центральна виборча комісія має прийняти рішення щодо скасування їхніх депутатських мандатів.

Про це заявив керівник фракції Юрій Луценко після засідання Погоджувальної ради, коментуючи рішення з'їзду партії "БПП "Солідарність" щодо складення депутатських повноважень Миколою Томенком і Єгором Фірсовим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Остаточну крапку в цьому питанні може поставити виключно ЦВК... Тільки після того, як ЦВК прийме рішення про анулювання мандатів одних і визнає мандат двох інших, тільки тоді відбудеться заміна (нардепів. - Ред.)", - прокоментував Луценко.

За його словами, парламент у цій справі жодних рішень ухвалювати не мусить.

Водночас він закликав Томенка і Фірсова написати заяви про повернення у фракцію.

"Я закликаю їх узяти папір і написати заяву про повернення у фракцію, на цьому вичерпавши конституційний конфлікт", - підкреслив Луценко.

Нагадаємо, 25 березня на закритому з'їзді партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" прийняла рішення про виключення зі своїх лав та позбавлення депутатських мандатів Єгора Фірсова та Миколи Томенка, які були обрані до парламенту за списком партії, але згодом вийшли зі складу фракції БПП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-