Геращенко пояснила, чому не можна виганяти з парламенту Томенка і Фірсова

Геращенко пояснила, чому не можна виганяти з парламенту Томенка і Фірсова

Укрінформ
Народний депутат "БПП" Ірина Геращенко заявила, що не підтримує рішення про позбавлення мандатів народних депутатів Миколи Томенка та Єгора Фірсова та не голосуватиме за це у Верховній Раді.

Про це Геращенко написала на сторінці в Facebook.

"Я не підтримую позбавлення мандатів Томенка і Фірсова і не буду голосувати за це у ВР. Це не вихід. Хоч і їх певні кроки не поділяю. Але розправами це не вирішити, навпаки, це шлях розколу фракції і пошуку нових ворогів і опонентів", - написала вона.

"З Томенком знайомі з 1988... Ніколи не забуду, що пройшли в часи першого Майдану, як іноді сварилися в часи президентства Ющенка і як удвох вривалися з ним в черкаське СІЗО, до автомайданівців, та в лікарні, коли інші революціонери проводили 105-у нараду десь там у теплих кабінетах.

...Єгор Фірсов був колись моїм позаштатним помічником, в часи Януковича, коли бути в опозиції до ПР в Донецьку було реально небезпечно, він розбудовував там партію "Удар" і не приховував свої погляди", - відгукнулася вона про особисті якості та заслуги обох депутатів.

"Я не поділяю певні дії Єгора сьогодні... Але - я категорично проти розправи з ними за інакомислення. Так, це часто нечесно - підривати фракцію зсередини. Але і з боку фракції недальновидно - внутрішню дискусію сприймати просто як образу чи викидання пари, а не сигнали про необхідність змін. Думаю, нам потрібно запросити Миколу і Єгора на фракцію і чесно поговорити. І не плодити внутрішніх ворогів", - пропонує народний депутат.

Раніше про намір захищати Єгора Фірсова повідомив Мустафа Найєм.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю члени партії "БПП "Солідарність" на з'їзді прийняли рішення про виключення зі своїх лав народних депутатів Єгора Фірсова та Миколи Томенка.

В суботу народний депутат Віталій Чепінога вирішив підтримати Фірсова і Томенка, і заявив про свій вихід з фракції "Блоку Порошенка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-