Луценко: Яценюк мені зізнався у недієздатності уряду

Луценко: Яценюк мені зізнався у недієздатності уряду

Укрінформ
Керівник фракції БПП Юрій Луценко наголосив на необхідності створення нового уряду і зазначив, що Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк йому особисто зізнавався у недієздатності цього Кабміну.

Про це він заявив під час Погоджувальної ради керівників комітетів і фракцій Верховної Ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В цьому уряді немає милосердя, немає співчуття. Вони самі знають, що цей уряд недієздатний. Мені це в очі один-на-один говорив Прем'єр-міністр Яценюк: я знаю, що цей уряд недієздатний. Він недієздатний хоча б тому, що там уже немає п'ятьох міністрів. Він недієздатний тому, що втратив підтримку чотирьох із п'яти фракцій коаліції. Він недієздатний, бо втратив підтримку 80 відсотків українців. При цьому я наголошую, що Яценюк зробив багато доброго, за що йому треба дякувати», - сказав Луценко.

Він додав, що, на його думку, саме діяльність уряду призвела до розпаду коаліції.

«Саме бездіяльність уряду на ключових напрямках, яких вимагала коаліційна угода, призвела до розпаду коаліції шляхом висловлення уряду недовіри», - сказав Луценко.

Він додав, що нардепи, запропонувавши кандидатуру Гройсмана на пост Прем'єр-міністра, виконали три умови, які вимагав Яценюк для власної відставки.

«Коли всі три умови були виконані: ми назвали кандидата, показали програму кандидата, показали 150 голосів разом з «Батьківщиною» (для підтримки Гройсмана. - Ред.). Виявилося, що ще треба показати склад уряду... Проте склад уряду пропонує сам прем'єр після консультацій з фракціями коаліції. Це згідно з Конституцією. Так було при Яценюку і так буде при його наступнику», - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-