Справа

Справа "діамантових": Сакварелідзе каже, що до звільнених прокурорів прийдуть з обшуками

Укрінформ
Заступник Генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе заявляє, що володіє інформацією про наміри найближчим часом проводити обшуки у домівках  та прослуховування звільнених  з ГПУ 17 працівників, які займалися так званою справою "діамантових" прокурорів.

Про це він заявив на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо нас усіх, щодо цих хлопців уже є ухвали на обшуки, на прослуховування. Хочу попередити, що якщо хоча б одна волосина впаде з голів цих хлопців, ми будемо боротися до останньої краплі крові», - сказав Сакварелідзе.

Він зазначив, що офіційною причиною їх звільнення є реорганізація. «Шокін порушив своє слово, порушив слово генерального прокурора, яке мені було дане, що  створюється новий департамент, який із самого початку ми мали створювати - генеральної інспекції, де б ми об`єднали декілька управлінь в одне, яке б займалося корупційними схемами», - сказав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 5 липня 2015 року під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів. Прокурорам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна). Кримінальну справу стосовно хабарництва, а також незаконного зберігання зброї та засобів негласного стеження було передано до Печерського райсуду 4 січня поточного року. Водночас на початку лютого Корнійцю була повідомлена нова підозра за "віджимання" компанії "Ніколсан", яка в подальшому була оформлена на його рідну сестру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-