ГПУ звільнила всіх 17 прокурорів і слідчих у справі

ГПУ звільнила всіх 17 прокурорів і слідчих у справі "діамантових" - джерело

Ексклюзив
Укрінформ
З Генпрокуратури звільнили 17 працівників ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва, які займалися так званою справою "діамантових" прокурорів. 

Про це Укрінформу повідомило джерело в Генпрокуратурі.

"Звільнили всіх прокурорів та слідчих, які займалися цією резонансною справою. Вчора вручили повідомлення про звільнення з формулюванням "скорочення посади" двом працівникам, а сьогодні - решті. Загалом звільнили сімнадцять осіб", - сказав поінформований співрозмовник.

За словами джерела, після того, як були ліквідовані Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділ процесуального керівництва, працівники цих підрозділів написали заяви на переведення до Генінспекції Генпрокуратури. У свою чергу заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе погодив ці заяви, і не вистачало лише підпису генпрокурора. "Але почалися перевірки внутрішньої безпеки, знайшли якісь фотографії з Facebook, і тому Шокін підписав наказ про звільнення, а сьогодні повідомили про скорочення", - зазначив співрозмовник агентства.

Він уточнив, що повідомлення про звільнення отримали екс-керівник Відділу процесуального керівництва Ольга Миргородська, її заступник Віталій Опанасенко і прокурор Лев Трубніков. Також звільнили керівника Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури Тараса Безрукого, слідчих Олександра Мельника, Богдана Клімова, Андрія Шаповаленка, Олександра Житника та інших.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому поточного року після ліквідації двох управлінь  усі прокурори та слідчі, які займалися розслідуванням цієї резонансної справи, були виведені поза штат Генпрокуратури. На свої посади були перепризначені лише ті працівники, які не мали відношення до цього кримінального провадження.

Тоді прокурор ГПУ Владислав Куценко спростував це повідомлення агентства, зазначивши, що "відбувається процес переходу працівників одного підрозділу в інший".

Нагадаємо, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів. Прокурорам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна). Кримінальну справу стосовно хабарництва, а також незаконного зберігання зброї та засобів негласного спостереження було передано до Печерського райсуду 4 січня поточного року. Водночас на початку лютого Корнійцю була повідомлена нова підозра за "віджимання" компанії "Ніколсан", яка в подальшому була оформлена на його рідну сестру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-