"Інтер" умисно спотворив слова Букіккіо про люстраційний закон – Мін’юст

Ексклюзив
Укрінформ
Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко вважає, що  телеканал "Інтер" змонтував фрази голови Венеціанської комісії Джанні Букіккіо щодо проекту змін до закону про люстрацію.

Про це вона заявила у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Інтер" спотворює інформацію. Якщо ви побачите виступ Букіккіо, то це є нарізка з трьох-чотирьох секунд висловів, з яких незрозуміло про що мова. Це спростовується наступним - безпосередньо висновки Венеціанської комісії від 19 червня 2015 року вже враховані у законопроекті №2695, який є в парламенті, він розроблений і оцінений експертами Венеціанської комісії", - сказала Козаченко.

Вона стверджує, що "Інтер" зацікавлений у такому дезінформуванні суспільства.

"Те, що насправді мав на увазі Джані Букіккіо, з їх нарізки встановити неможливо, враховуючи, що  власники каналу "Інтер" зацікавлені в нівелюванні люстраційних процедур, тому що в тому числі пану Льовочкіну закон про люстрацію закриває доступ до держслужби... Звичайно, що вони зацікавлені у дезінформуванні суспільства напередодні розгляду цього питання Конституційним Судом", - сказала вона.

Нагадаємо, вчора на телеканалі "Інтер" в ефірі "Подробиць" вийшло інтерв'ю з Букіккіо щодо діючого закону України про люстрацію. Була поширена інформація, що нібито Венеціанська комісія вимагає від України проекту змін до люстраційного закону про, бо досі їх не отримала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-