Закон про

Закон про "партійну диктатуру" ПАРЄ віддасть на суд Венеціанки

Укрінформ
Венеціанська комісія на прохання доповідачів та Моніторингового комітету ПАРЄ проведе експертизу Закону "Про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України (щодо виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку у багатомандатному окрузі)".

Про це йдеться у відповідній заяві доповідачів ПАРЄ з питань України Хорді Ксукли (Іспанія, ALDE) та Акселя Фішера (Німеччина EPP/CD), оприлюдненій на офіційному сайті асамблеї. 

"Як ми вже заявляли раніше, зміна виборчих списків після того, як пройшли вибори, суперечить європейським стандартам", - наголошують депутати.

За їхніми словами, вони направили відповідний запит на адресу Моніторингового комітету, який ухвалив рішення направити цей закон на оцінку Венеціанської комісії. "Ми очікуємо, що рекомендації та зауваження Венеціанської комісії будуть повністю враховані Верховною Радою", - заявили автори доповіді.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада ухвалила законопроект №3700. 25 лютого його підписав Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-