Сьогодні в Донецькому міськсуді почнуть зачитувати вирок Савченко

Сьогодні в Донецькому міськсуді почнуть зачитувати вирок Савченко

Укрінформ
Об 11:00 в Донецькому міськсуді Ростовської області розпочнеться винесення вироку народному депутату України Надії Савченко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очікується, що оголошення вироку затягнеться і на вівторок (розпочнеться також об 11:00), однак чи буде вирок виправдувальним або обвинувальним, стане відомо вже в перший день.

За російськими законами вислуховувати вирок потрібно стоячи. Надія Савченко готується до цього випробування. Після численних і виснажливих голодувань у неї погіршилося здоров'я. Болять ноги, особливо ліва, що очевидно пов'язано з проблемами в нирках.

У зв'язку з авіакатастрофою 19 березня аеропорт в Ростові-на-Дону закритий до 21 березня. Тому політики, журналісти, громадські діячі та адвокати добираються в Ростовську область різними видами транспорту. Адвокат Микола Полозов повідомляв, що одна група у повному складі не була пропущена через українсько-російський кордон. Також за словами адвоката Марка Фейгіна, надходить інформація, що в понеділок-вівторок прокремлівські організації готують у Донецьку провокації.

Після винесення вироку читайте на сайті Укрінформу оперативне інтерв'ю з Фейгіним.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення заперечує, а захист їх спростував. Насправді, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Світові лідери закликали керівництво Росії відпустити Савченко. У Європі і світі зараз обговорюється санкційний «список Савченко» щодо російських чиновників, у тому числі вищих. На 21-22 березня у всьому світі планується проведення Global Day #Free Savchenko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-