Міністр Збройних сил Британії відвідала українських десантників

Міністр Збройних сил Британії відвідала українських десантників

Укрінформ
Міністр з питань Збройних сил Великої Британії Пенні Модант відвідала у п'ятницю навчальний центр ВДВ України на Житомирщині.

Про це повідомляє прес-служба МОУ.

"Сьогодні, 18 березня, навчальний центр Високомобільних десантних військ, що на Житомирщині, з робочою поїздкою відвідали Міністр з питань Збройних сил Великої Британії пані Пенні Модант, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф та аташе з питань оборони при Посольстві Великої Британії в Україні капітан 1 рангу Королівських ВМС Карен Матір", - йдеться, зокрема, у повідомленні.

В ході їх перебування в Центрі відбулася робоча зустріч із посадовими особами Командування ВДВ ЗС України на чолі з командувачем генерал-майором Михайлом Забродським.

Високоповажні гості також побачили як готують курсантів кваліфіковані інструктори - представники Збройних сил Великої Британії.

Протягом курсу, який розпочався цього тижня, десантники вдосконалять свої навички у питаннях надання першої медичної допомоги безпосередньо під час бойових дій, розпізнавання і знешкодження замаскованих вибухових пристроїв, взаємодії у підрозділах під час евакуації поранених тощо.

"Я надзвичайно вражена побаченим. Ми змогли пересвідчитися, що британські інструктори передають українським військовим життєво необхідні знання. І це може врятувати їх життя, або життя їх колег. Також проведено надзвичайно результативні зустрічі в Києві. За результатами яких підписано Меморандум про подальшу співпрацю і розвиток двосторонніх зв'язків", - наголосила британський міністр.

Крім того, іноземна делегація мала можливість побачити тренування одного з підрозділів ВДВ, які відпрацьовували вправи з «зачищення будівлі» від ворога та взяття її під контроль.

На завершення візиту поважні гості разом з військовослужбовцями скуштували борщ і плов, приготовлені у польових умовах.

"Взаємна співпраця буде нарощуватись і це загалом зможе підвищити боєздатність Збройних Сил України. Ми хочемо показати, що Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною в цей надзвичайно важкий період її історії", - наголосили британські гості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-