Керівництво Ради не знає, чи існує коаліція - нардеп

Керівництво Ради не знає, чи існує коаліція - нардеп

Документ
Укрінформ
В Апараті Верховної Ради не знають, чи існує коаліція, і хто до неї входить.

Про це написав у Фейсбуці народний депутат Андрій Іллєнко, посилаючись на офіційну відповідь керівництва Апарату ВР на своє звернення.

За словами Іллєнка, у зверненні він попросив надати список депутатів, які входять до складу коаліції, надати перелік фракцій, що входять до коаліції, а також копії документів, що підтверджують факт існування коаліції.

"Документально засвідчено, що у формально парламентсько-президентській республіці, де коаліція є ключовим елементом політико-правової системи, - сам парламент НЕ ЗНАЄ, чи існує коаліція і хто до неї входить! Нами править таємна коаліція", - підкреслив депутат.

Як зазначається у відповіді Апарату ВР, "наразі відсутні законодавчі приписи, які уповноважують будь-який орган, посадову особу Верховної Ради України чи Апарат Верховної Ради України вести облік кількісного та персонального складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України".

Водночас в Апараті ВР нагадали, що станом на 10 березня на пленарних засіданнях Ради були оголошені рішення трьох депутатських фракцій про їхній вихід із коаліції "Європейська Україна" (це фракції Радикальної партії Олега Ляшка та партій "ВО "Батьківщина" і "Об'єднання "Самопоміч"), а також заяви семи депутатів про їхній вихід із коаліції.

Як повідомляв Укрінформ,14 березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що під Коаліційною угодою залишається 237 підписів народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-