Суд заочно арештував

Суд заочно арештував "касира Януковича"

Укрінформ
Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього голову Національного банку України Ігоря Соркіна.

Про це сказано у висновку суду від 1 березня, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактами незаконного заволодіння посадовими особами НБУ і "Реал Банку" коштами Національного банку у вигляді стабкредиту на загальну суму близько 787,3 млн гривень.

Окрім того, Соркіна підозрюють у заволодінні більш ніж 2 млрд грн коштів Аграрного фонду за попередньою змовою зі службовими особами "Брокбізнесбанку".

7 вересня 2015 року Генпрокуратура винесла повідомлення про підозру Соркіну в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

У жовтні 2015 року суд арештував два машино-місця, які належать Соркіну, пише lb.ua.

З огляду на той факт, що Соркіна оголошено в міжнародний розшук, суд вважає за доцільне обрати йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Соркіна, який керував Нацбанком з грудня 2012 до 24 лютого 2014 року і за яким закріпилося реноме "касира родини Януковича", вважають близьким до Сергія Арбузова, якого і змінив на цій посаді. Після зміни влади він деякий час залишався радником Степана Кубіва, який змінив його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-