"Диктаторські закони": ГПУ зобов'язали відкрити справу проти Рибака

Укрінформ
Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження проти колишнього спікера Верховної Ради Володимира Рибака.

Як повідомляє ТСН, копія ухвали від 14 березня – є у них в розпорядженні.

Згідно з текстом документа, позов було подано адвокатом Галиною Іваненко про бездіяльність ГПУ в розслідуванні справи про прийняття законів від 16 січня 2014 року. Позов про правопорушення Рибака за статтями 364 і 366 ККУ (зловживання владою, службове підроблення) було подано 8 грудня минулого року. У судовому рішенні сказано, що слідчий Генпрокуратури не виніс жодного процесуального рішення за заявою адвоката Іваненко і навіть не вніс його до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Виходячи з цього, Печерський суд прийняв рішення зобов'язати Генпрокуратуру внести до реєстру заяву Іваненко проти екс-спікера Рибака. Рішення оскарженню не підлягає.

За словами самого Рибака, про рішення Печерського суду він дізнався зі слів кореспондента ТСН.ua. "Вперше чую! Я останні пояснення як свідок давав слідчим два роки тому. Якщо потрібно, можу ще", - сказав він.

Екс-регіонал також зазначив, що не спілкується ні з ким з колишніх соратників, які проходять у справі про ухвалення "диктаторських законів", "аби уникнути пересудів". "І з Януковичем, і з Азаровим теж не спілкуюся. У них до мене немає питань, а у мене до них", - додав Рибак.

Як повідомлялося раніше, у справі прийняття "диктаторських законів" проходять екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, колишні депутати Сергій Гордієнко, Олександр Стоян. Весь цей час ГПУ відмовлялася долучати до справи основного фігуранта - тодішнього спікера парламенту Володимира Рибака, який підписав закони і направив їх Віктору Януковичу. Відомо, що Володимир Рибак перебуває в Україні, проживає в Конча-Заспі на державній дачі. Йому надана держохорона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-