НАЗК вже може ставати до роботи

НАЗК вже може ставати до роботи

Укрінформ
Комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) змогла обрати ще двох членів цього органу.

Відповідне голосування відбулося у середу, повідомляє "Європейська правда"

"Найбільшу кількість голосів вдалося здобути кандидату від РПР Руслану Рябошапці (7) та Руслану Радецькому (7), чию кандидатуру від початку лобіювало Міністерство юстиції України", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, склад НАЗК налічує чотирьох членів, агентство може розпочати свою роботу.

Як повідомлялося, в ніч на вівторок голосування в комісії було вперше заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення кандидата від Реанімаційного пакета реформ Руслана Рябошапки. У вівторок інший ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в агентстві, якщо не підтримають Рябошапку. У підсумку робота комісії і створення агентства опинилися в тупику.

У середу ще один кандидат у члени НАЗК Тарас Гаталяк зняв свою кандидатуру та закликав публічно підтримати Рябошапку.

Як відомо, в грудні Кабмін призначив перших трьох членів НАЗК– Віктора Чумака, Наталію Корчак і Олександра Скопича. Однак пізніше Чумак зі скандалом залишив агентство.

Зазначимо, що створення НАЗК лишається єдиною вимогою для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-