Конкурс до Нацкомісії із запобігання корупції: Гаталяк зняв свою кандидатуру

Конкурс до Нацкомісії із запобігання корупції: Гаталяк зняв свою кандидатуру

Укрінформ
Ще один кандидат у члени Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Тарас Гаталяк зняв свою кандидатуру.

Про це Гаталяк написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я ще раз підтвердив, що знімаю свою кандидатуру. Із двох міркувань. Перше - сильніші кандидати. Це Микола Хавронюк, Руслан Рябошапко, Юля Тищенко, Володимир Купрій. З Русланом не був до цього знайомий. Але після недовгих розмов, він на мене справив надзвичайно позитивне враження. Це дуже сильний професіонал своєї справи. І те, що члени комісії його валять, ну це повна ганьба!", - написав він.

На його переконання, членами НАЗК мають стати Микола Хавронюк та Руслан Рябошапко.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на вівторок було заблоковано проведення конкурсу з обрання членів Національної комісії із запобігання корупції, що є однією з двох останніх вимог для візової лібералізації. Конфлікт стався навколо пропозиції обрати до складу НАЗК колишнього заступника міністра юстиції, члена антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Руслана Рябошапку. Ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в Агенції, якщо не підтримають Рябошапку.

В середу вночі комісія з обрання членів НАЗК не змогла обрати жодного з членів цього органу, голоси не з’явилися навіть після термінових зустрічей з Президентом Петром Порошенком та послом ЄС Яном Томбінським.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з представниками комісії з обрання членів Національної агенції з питань протидії корупції й закликав їх проголосувати та призначити двох членів НАЗК, оскільки це залишається останньою невиконаною вимогою для запровадження ЄС безвізового режиму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-