Прем'єр: Дострокові вибори вигідні популістам, олігархам та Кремлю

Прем'єр: Дострокові вибори вигідні популістам, олігархам та Кремлю

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що найбільш зацікавленими у дострокових виборах в Україні є три сили: популісти, олігархи та Кремль. 

Про це він заявив у неділю в ефірі програми "10 хвилин із Прем'єр-міністром", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільш зацікавленими у дострокових виборах в Україні є три сили: популісти, олігархи та Кремль. Здоровий глузд підказує, що за нинішніх важких обставин довірою людей скористаються популісти та радикали. Це закономірно, оскільки в критичних умовах кожна людина інтуїтивно довіряє не жорсткій правді, а найкращій обіцянці. Популісти обіцяють моментально подолати корупцію, тисячі євро зарплат і пенсій вже завтра, кожному роботу і житло та благополуччя вже зараз, курс долара на рівні 5 гривень, а газ безкоштовно завжди. Це неправда, звичайна брехня, розрахована на вашу довіру і голоси", - сказав Яценюк.

За його словами, інтерес олігархічних сил, які обмежені урядом, полягає в хиткому новому парламенті і як наслідок - у слабкій владі загалом, бо це створює сприятливі умови для відновлення старих схем.

"У свою чергу Кремль зацікавлений у знесиленій Україні. Фіаско України буде використане Путіним для розколу в Європейському Союзі, для зняття санкцій, для виправдання свого злочину проти Української держави. Той, хто в нинішньому становищі свідомо прокладає шлях для дострокових парламентських виборів, той відкриває ворота для Путіна", - підкреслив глава уряду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-