Україна приєдналася до резолюції ООН проти насильства в миротворчих операціях

Україна приєдналася до резолюції ООН проти насильства в миротворчих операціях

Укрінформ
Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію 2272 щодо боротьби з явищем сексуальної експлуатації та насильства в миротворчих операціях ООН, і Україна як країна - активний контрибутор військ, поліцейських і техніки до ООН готова зробити ефективний внесок у цю важливу справу, зокрема шляхом сприяння належній імплементації резолюції.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці МЗС України. 

"Ухвалена 11 березня резолюція стала першим документом Ради Безпеки, спрямованим на боротьбу з випадками сексуальної експлуатації та насильства. Українська делегація активно підтримувала резолюцію на всіх етапах її розгляду в РБ ООН, керуючись беззаперечною нагальністю викорінення цього ганебного явища та збереження високого реноме ООН і «блакитних шоломів». За резолюцію, внесену США, проголосували 14 держав-членів РБ ООН (утрималася делегація Єгипту)", - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що жодну державу-члена ООН не може залишати байдужою відсутність протягом останнього десятиліття достатнього прогресу в боротьбі проти випадків сексуальної експлуатації та насильства в миротворчих операціях ООН. Кількість і тяжкість таких злочинів не зменшується.

Як наголошувалося у заяві, виголошеній на засіданні українською делегацією, Україна сподівається, що ухвалений документ слугуватиме чітким політичним сигналом стосовно того, що Рада Безпеки готова до негайного вжиття всіх необхідних заходів з метою боротьби з неприпустимим явищем сексуальної експлуатації та насильства в миротворчих операціях ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-