США збирають Радбез ООН через ракетну програму Ірану

США збирають Радбез ООН через ракетну програму Ірану

Укрінформ
Американська делегація при ООН ініціювала проведення консультацій Ради Безпеки в понеділок щодо порушення Іраном резолюції 2231 у зв'язку з пуском балістичних ракет, здатних нести ядерну зброю, а також висловлюванням прямої військової загрози Ізраїлю.

Про це заявила в п'ятницю постійний представник США при ООН Саманта Пауер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані недавніми пусками в Ірані балістичних ракет, які є провокаційними й дестабілізуючими. Крім того, як було повідомлено, іранські військові лідери поширили заяви, що ці ракети є прямою загрозою для Ізраїлю. Ми засуджуємо такі загрози по відношенню до іншої країни-члена ООН та одного з наших найближчих союзників", - заявила представник США.

Вона нагадала, що резолюція Ради Безпеки ООН 2231 закликає Іран не здійснювати жодних запусків балістичних ракет, здатних доставляти ядерну зброю. "Ми будемо піднімати це питання щодо небезпечних запусків під час консультацій Ради, які ми скликаємо в понеділок", - зауважила дипломат.

Пауер наголосила, що такі дії Ірану підкреслюють необхідність працювати з партнерами по всьому світу, "щоб уповільнити та звести нанівець ракетну програму Ірану".

У цьому зв'язку американський представник наголосила, що Сполучені Штати продовжать наполягати на повному виконанні Тегераном резолюції 2231, яка "прямо забороняє підтримку сторонніми виробниками іранської програми створення балістичних ракет".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-