Український дипломат відвідав кримського політв'язня Костенка

Український дипломат відвідав кримського політв'язня Костенка

Укрінформ
Українського політв'язня Олександра Костенка, який перебуває в російській колонії, відвідав представник Посольства України в РФ.

Про це сьогодні повідомила Кримська правозахисна група

"Радник з консульських питань Брескаленко Г.С. 9 березня побував у виправній колонії у місті Кірово-Чепецьк і поспілкувався з Олександром Костенком... Представника українського посольства до нього пустили не відразу. Відмову у відвіданні Костенка спочатку співробітники колонії мотивували тим, що "всі кримчани - громадяни Росії". Дипломат, за словами родичів Костенка, сказав, що кримчани - це громадяни України, і в результаті його пустили", - повідомили в Кримській правозахисній групі.

Представник посольства говорив з Костенком про умови тримання в ув'язненні і про стан його здоров'я. Як уточнили в Кримській правозахисній групі, у Олександра складнощі з відправленням листів з в'язниці.

"Саша зустрів своє тридцятиріччя у російській в'язниці, в якій сидить строк за сфабриковану політично мотивовану справу. Він каже, що отримує листи, які йому відправляють не лише з України, а і з інших країн, але Саша стикається з труднощами щодо відправлення листів", - повідомила координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

У громадській організації нагадали, що сфабрикована окупаційною владою справа Костенка - "одна з найбільш політизованих, оскільки його обвинуватили в участі у подіях лютого 2014 року, які сталися навіть не в Криму, а в Києві". 

Як повідомляв Укрінформ, кримчанин Олександр Костенко був визнаний винним у порушенні п. "б" ч. 2 ст. 115 (умисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю) і ч. 1 ст. 222 (незаконне зберігання вогнепальної зброї) КК РФ і засуджений до 4 років і 2 місяців колонії загального режиму, 26 серпня Верховний суд Криму змінив строк покарання на 3 роки 11 місяців, виключивши з обвинувачення після апеляції пункт про носіння і придбання основних частин зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-