Спікер підписав закон, що скасує скандальну норму про е-декларації

Спікер підписав закон, що скасує скандальну норму про е-декларації

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав закон, що скасує норму про впровадження електронного декларування доходів чиновників не раніше 1 січня 2017 року.

Як зазначається на сайті Верховної Ради, закон №3755 передали на підпис президенту.

"Закон підписано Головою Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер та Президент України Петро Порошенко 11 березня обговорили телефоном зміни до закону про електронне декларування і привітали досягнення компромісу в переговорах України та Єврокомісії щодо внесення цих змін.

Перед цим громадські активісти вимагали від президента ветувати закон №3755. Також посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінський заявляв, що закон про електронні декларації не відповідає міжнародним стандартам.

Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до закону про запобігання корупції, яким впроваджується електронне декларування для держслужбовців, 16 лютого. Закон №3755, крім норми про електронні декларації, містить також низку інших змін, зокрема, щодо відтермінування запровадження кримінальної відповідальності за подання неправдивих відомостей у деклараціях.

17 лютого комітет Верховної Ради з питань запобігання й протидії корупції рекомендував парламентові скасувати результати голосування за законопроект № 3755 щодо електронного декларування, але цього ще не сталося.

Запровадження електронного декларування чиновниками є однією з умов, яку Україна мала виконати для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-