Закон про електронне декларування мають вивчити експерти ЄС - спікер

Закон про електронне декларування мають вивчити експерти ЄС - спікер

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман переконаний, що українські та європейські експерти повинні вивчити закон про електронне декларування на предмет його відповідності вимогам ЄС.

Про це він заявив в інтерв'ю «112 каналу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується електронного декларування, то логіка має бути наступна: треба отримати його із комітету на підпис, направити остаточний текст на підпис Президенту, і далі провести необхідні консультації з фахівцями, щоб експерти сіли і сказали, що насправді він відповідає (вимогам ЄС. - Ред.) або є якісь речі, які потрібно там виправити», - сказав спікер.

За його словами, таку роботу повинні провести як українські експерти, так і експерти ЄС.

Водночас Гройсман запевнив, що, коли голосували даний законопроект у сесійній залі, він був упевнений у відповідності норм документа вимогам Євросоюзу.

На питання, чи закон про електронне декларування є останнім бар'єром перед запровадженням безвізового режиму, Голова ВР відповів: «На мій погляд, так».

Водночас, він додав, що уряд ще має запустити роботу Національного агентства по боротьбі і запобіганню корупції, але, за його словами, «це вже технічне питання».

«У нас в принципі, по суті, питань не має бути до України. І я дуже розраховую на те, що в цьому році буде безвізовий режим, і українці отримають можливість звалити ту залізну завісу, яка дуже багато років від'єднує нас від єдиної європейської родини", - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-