Сакварелідзе заявив про обшуки й арешти у справі Курченка

Сакварелідзе заявив про обшуки й арешти у справі Курченка

Укрінформ
Заступник глави ГПУ, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе розповів, як триває розслідування крадіжки нафтопродуктів структурами, пов'язаними з олігархом-втікачем Сергієм Курченком.

Про це Сакварелідзе написав у Фейсбуці.

"Наразі прокурори та поліцейські Одеської області проводять обшуки в офісах і за місцем проживання як колишніх, так і нинішніх керівників і засновників ДП "Укртранснафтопродукт", а також чотирьох інших пов'язаних з ними підприємств у Житомирі, Києві, Коростені, Миколаєві та Херсоні", - повідомив він.

Крім того, повідомив Сакварелідзе, "за клопотанням наших співробітників суд наклав арешт на понад 100 млн грн, які були отримані в результаті реалізації цих нафтопродуктів. Вчора правоохоронці пред'явили представникам державного підприємства і банку рішення суду, згідно з яким вони протягом наступних кількох днів зобов'язані перерахувати ці кошти на розрахунковий рахунок Головного управління Національної поліції в Одеській області".

"У нас є вагомі підстави вважати, що ці кошти були вкрадені, їх там немає і бути не може. Хоча дуже хотілося б вірити у протилежне. Слідство покаже", - пише Сакварелідзе.

Як пише "Апостроф", у лютому арбітражний суд окупованого Криму заарештував 49,4 млн рублів (близько $650 тис.),які належать українському бізнесмену-втікачу Сергію Курченку ЗАТ "Компанія Нафтотрейдинг", яка об'єднує активи колишніх "Современника" і "Лукойлу" на території півострова — близько 40 АЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-