#FreeSavchenko: Тимошенко закликає до

#FreeSavchenko: Тимошенко закликає до "облоги" посольств РФ по всьому світу

Укрінформ
Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко прийшла до посольства Російської Федерації в Україні і вимагає звільнення народного депутата Надії Савченко, яка незаконно утримується в Росії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні наше завдання звернутися до всього світу, щоб всі люди доброї волі по всьому світові вийшли сьогодні до посольств Російської Федерації так, як сьогодні партія "Батьківщина", всі, хто підтримує Надю, прийшли до посольства Росії в Києві. Я закликаю весь світ вийти в усіх містах світу до посольств Російської Федерації і вимагати звільнення Наді, вимагати припинення катування, вимагати припинення знущання над мужньою жінкою", - сказала Тимошенко.

За її словами, Савченко є символом України, і патріотом, який "надає сьогодні ту силу і волю всім українцям у боротьбі за свій суверенітет, за свою незалежність і своє європейське майбутнє, проти війни, проти агресора, проти Кремля, який нищить сьогодні всі демократичні основи світу".

"Я сподіваюсь, що воля всіх людей доброї волі світу примусить Путіна звільнити заручницю, звільнити нашу військовополонену Надю", - наголосила вона.

Тимошенко також повідомила, що частина депутатів від "Батьківщини" полетіли на сьогоднішній суд, для того, щоб підтримати Савченко безпосередньо на суді. Але в Москві їх затримали, "дочекалися, поки літак відлетів, і після цього їх відпустили". Тимошенко наголосила, що така ситуація з українськими депутатами в Росії відбувається вже вдруге.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що Савченко "в дуже важкому стані".

За словами Тимошенко, захисник Савченко сказав, що Кремль не допустить, щоби вона позбавила себе життя, і каже, що будуть годувати її примусово.

"Але Надя категорично відмовляється від примусового годування, від примусових крапельниць, ін'єкцій. Вона сказала, або вона живою повернеться в Україну, або мертвою. Така її позиція і така її мужність. Ми підтримує її всім серцем в її боротьбі проти окупантів, проти агресора, проти Путіна", - підкреслила Тимошенко.

Підтримати Савченко до посольства Росії в Україні також прийшли депутати від партії "Свобода".

Загалом в акції беруть участь близько 500 людей. Вони тримають в руках плакати з написами на підтримку Надії Савченко, співають гімн України та патріотичні пісні.

Зафіксовано кілька випадків жбурляння зеленкою в будівлю посольства РФ. Загалом акція проходить мирно. Правоохоронці в посиленому режимі охороняють російське диппредставництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-