Юрій Сергеєв прокоментував скандальну публікацію про своє звільнення

Юрій Сергеєв прокоментував скандальну публікацію про своє звільнення

Укрінформ
Колишній Постійний представник України при ООН посол Юрій Сергеєв у відповідь на скандальну публікацію про подробиці його звільнення підтвердив, що розраховував продовжувати свою кар'єру в МЗС після повернення з Нью-Йорка, втім жодної пропозиції так і не отримав.

Про це колишній український дипломат розповів в інтерв'ю PRESS AV.

"Обговорення моїх перспектив з Павлом Клімкіним відбулося в переддень прийняття Генасамблеєю ООН рішення про наше членство в Раді Безпеки ООН (14 жовтня 2015 року). Мені було сказано про фактично прийняте рішення керівництвом держави про завершення мого відрядження, але без уточнення, коли", - розповів Сергеєв.

Він зазначив, що після розмови з міністром розраховував завершити відрядження 5 лютого 2016 року, в день свого 60-річчя, коли "буде досягнуто базового пенсійного віку". Тому указ про звільнення 9 грудня (на майже два місяці раніше) був "дещо несподіваним" для нього.

"З точки зору нашої з міністром розмови в жовтні, я очікував якихось пояснень з його сторони. З боку міністра – жодних коментарів з приводу указу й жодних пропозицій від того часу й дотепер", - підкреслив Сергеєв.

Він уточнив, що ініціатива зустрітися з міністром виходила від нього, втім на зустріч "ніколи запрошений не був". Після цього й була написана заява про звільнення.

Що ж стосується викладання в Єльському університеті, то жодного контракту з цим закладом не укладалося, зауважив Юрій Сергеєв. Він категорично спростував твердження ЄП, що підписав документи до того, як повернувся в Київ та вже тоді мав готове рішення йти з українського МЗС. Був лист-запрошення читати лекції в університеті, на який було зазначено, що "відповідь надам після повернення до Києва", зауважив колишній дипломат.

За його словами, контракт з Єльським університетом обговорюватиметься ближчими тижнями і стосуватиметься роботи в 2016-2017 навчальному році, тобто з наступного вересня.

Нагадаємо, Юрій Сергеєв з квітня 2007-го по грудень 2015 року працював на посаді Постійного представника України при ООН. Він активно відстоювати позицію України в ООН у протистоянні російській агресії, починаючи з окупації Криму в 2014 році та бойових дій на сході України. Крім того, під час його каденції Україна виборола можливість бути непостійним членом Ради Безпеки ООН в період 2016-2017 років.

Зараз Юрій Сергеєв читає лекції в престижному Єльському університеті, де хоче використати трибуну "для донесення правди про Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-