Лінкявічус про ЛитПолУкрБриг: Це ноу-хау для вивчення стандартів НАТО

Лінкявічус про ЛитПолУкрБриг: Це ноу-хау для вивчення стандартів НАТО

Укрінформ
Україна має значний потенціал щодо балтійсько-чорноморського співробітництва.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус у коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі.

«Україна має значний потенціал. Цей вектор має бути використаний належним чином», - оцінив глава МЗС Литви перспективи України у розвитку балтійсько-чорноморського виміру міжнародного співробітництва.

Водночас, зауважив литовський міністр, нині, через безпекові проблемі, цей потенціал реалізувати важко.

Він наголосив, що у цьому вимірі співпраці великий невикористаний потенціал є у багатьох сферах, але в межах існуючих міжнародних організацій – ЄС і НАТО.

Зокрема, на переконання Лінкявічуса, транспортний маршрут «Вікінг» має з’єднувати не лише Чорне і Балтійське моря, а й подовжуватися далі на північ – до скандинавських країн, а також на південь – до Туреччини.

«Із погляду комерції це - маршрут із великим потенціалом, і не лише для транспортної галузі, а й для енергетичного співробітництва», - додав глава МЗС Литви.

У галузі безпеки литовський міністр відзначив створення і початок діяльності спільної литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрБриг).

«Важливо, що це не лише військове з'єднання, а й формат «ноу-хау» для вивчення стандартів НАТО, підготовки. Це модель для багатостороннього співробітництва», - наголосив Лінкявічус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-