Суд пояснив, як ГПУ передасть естафету Держбюро розслідувань

Суд пояснив, як ГПУ передасть естафету Держбюро розслідувань

Укрінформ
Слідчі органи прокуратури будуть проводити досудове розслідування доти, доки Державне бюро розслідувань не розпочне виконувати відповідні функції.

Про це йдеться у роз'ясненні Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

«Початок дії положень частини 4 статті 216 КПК України пов'язаний не з моментом набрання чинності закону, який регулюватиме діяльність Державного бюро розслідувань України як державної установи, а з моментом початку здійснення останнім функцій органу досудового розслідування», - наголошується у роз'ясненні.

«До того часу згідно з абзацами 1 та 2 пункту 1 Розділу ХІ «Перехідні положення» КПК України повноваження щодо досудового розслідування здійснюють слідчі органів прокуратури», - повідомляє ВССУ.

Передання матеріалів кримінального провадження слідчими органів прокуратури до відповідного підрозділу (органу) Державного бюро розслідувань України відбувається відповідно до абзацу 2 пункту 4 Розділу VІ Закону України «Про Державне бюро розслідувань» від 12 листопада 2015 року № 794- VІІІ та абзацу 2 пункту 1 Розділу ХІ «Перехідні положення» КПК України у тримісячний строк після початку здійснення Державним бюро розслідувань функції досудового розслідування.

Раніше у засобах масової інформації з'явилися публікації, в яких стверджується про існування проблеми, пов'язаної із прийняттям та розглядом судами клопотань слідчих прокуратури у провадженнях, які відповідно до законодавства підслідні Державному бюро розслідувань України.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-