Україна готова обговорювати статус Придністров'я - посол

Україна готова обговорювати статус Придністров'я - посол

Укрінформ
На переговорах щодо Придністровського врегулювання у форматі "5+2" Україна керується принципом дотримання територіальної цілісності Молдови, і готова до обговорення особливого політичного статусу для Придністровського регіону.

Про це заявив посол України в Кишиневі Іван Гнатишин під час публічних дебатів в Академії наук Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Дипломат також висловив стурбованість України долею і безпекою складів озброєнь у селі Колбасна, де зберігається понад 20 тис. тонн боєприпасів, у тому числі авіабомб і снарядів.

Гнатишин закликав при цьому учасників дискусії не робити паралелі між конфліктами в Придністров'ї і подіями на Донбасі, зазначивши, що те, що відбувається на Сході України є неоголошеною війною проти України.

Особлива увага на дебатах була приділена поглибленню всесторонньої співпраці між Молдовою і Україною в умовах імплементації обома країнами Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Нагадаємо, в переговорах щодо придністровського врегулювання у форматі "5+2" беруть участь Молдова і Придністров'я - як сторони конфлікту, Росія, Україна і ОБСЄ - як посередники, Євросоюз і США  - як спостерігачі.

Фото: puerrtto.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-