Дещиця розповів, коли Порошенко відвідає Польщу

Дещиця розповів, коли Порошенко відвідає Польщу

Ексклюзив
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко в цьому році декілька разів може побувати в Польщі з різного роду візитами. Йдеться, зокрема, про варшавський саміт НАТО, який відбудеться 8-9 липня цього року.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України в Польщі Андрій Дешиця.  

“Президент Дуда запросив Президента України на саміт НАТО, і ми очікуємо, що Петро Порошенко візьме в ньому участь. У вересні відбуватимуться заходи з нагоди вшанування 150-річчя від дня народження Грушевського. Є ще подія, на яку ми поки не отримали запрошення, але польські відповідальні особи стверджують, що вони будуть надіслані, і цим питанням також займатиметься консультаційний комітет (президентів України і Польщі. – ред.). Йдеться про 1050-річчя Хрещення Польщі, яке святкуватиметься у квітні в місті Гнєзно біля Познані (захід Польщі. - ред.)”, - повідомив Дещиця.

Він поінформував, що зустріч консультаційного комітету президентів України і Польщі, який оновився як з українського, так і з польського боку, відбудеться 3-4 березня у Варшаві.

Водночас Дещиця визнав, що через нещодавню відставку міністра економіки України Айвараса Абромавичуса довелося відкласти засідання змішаної міжурядової комісії з торговельно-економічного розвитку, яке планувалося на березень. Це також може вплинути на відтермінування в часі проведення міжурядових консультацій, запланованих на першу половину року у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-