Яценюк просить Раду зруйнувати монополію ЖЕКів

Яценюк просить Раду зруйнувати монополію ЖЕКів

Укрінформ
Голова уряду Арсеній Яценюк закликав парламент підтримати закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це у ході наради з питань запровадження нової моделі ринку електричної енергії сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«У Верховній Раді перебуває закон про НКРЕКП, він має бути прийнятий, а орган має стати повністю незалежним. Сьогодні члени комісії призначаються президентом, а відповідно до проекту закону вони призначатимуться незалежною комісією», - сказав Яценюк.

Він також наголосив, що важливо прийняти й інші два закони, спрямовані на реформування ринку електроенергії - закон про ринок електричної енергії та закон про підключення до електричних мереж.

«Тому руйнуємо монополію, створюємо економічно ефективну модель ринку енергетики та стаємо частиною європейського енергетичного ринку. Це є метою, і тому, щоб вона відбулася, ми маємо зробити напрацювання остаточної редакції проектів закону, а парламент має їх підтримати», - зазначив голова уряду.

Він висловив сподівання, що ринок також підтримає урядову ініціативу.

«Це шлях до залучення інвестицій, і це дуже серйозно впливатиме на вартість об'єктів електроенергетики, які ми збираємося приватизувати у поточному та наступному роках. Чим більше ліберальний ринок, тим вища ціна. І тим дешевша буде вартість послуг для юридичних осіб-підприємців і для громадян», - додав Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-