Міськрада Сєверодонецька теж визнала Росію агресором

Міськрада Сєверодонецька теж визнала Росію агресором

Укрінформ
На черговій сесії Сєверодонецької міської ради депутати більшістю голосів визнали Російську Федерацію країною-агресором.

Про рішення сесії кореспондента Укрінформу повідомив депутат міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Самарський.

«Сесія пройшла нормально. Розглядалися всього два питання, і з обох було знайдено консенсус. Ми їх «продавили». Більшістю голосів депутати, нарешті, визнали Росію країною агресором. А другим рішенням звання «Почесний громадянин міста Сєверодонецька» були позбавлені Олександр Єфремов і Олексій Кунченко», - розповів Самарський.

Сьогоднішня сесія була першою черговою після того, як 16 лютого депутати міської ради на позачергових зборах позбавили повноважень діючого мера Валентина Казакова, а через декілька днів на другій - позачерговій прийняли звернення до Президента, Прем'єр-міністра, Держказначейства і голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Нововведенням стало рішення депутатів проводити сесію не в тісному сесійному залі міської ради, а в Міському палаці культури, куди були «запрошені» працівники, переважно, бюджетних організацій. Уперше ж усіх гостей на вході реєстрували в спеціальних списках.

Спікер сесії не назвав кількість депутатів, які зареєструвалися, проте оголошував результати голосування. З першого питання за визнання Росії країною-агресором «за проголосували 19 осіб, проти двоє і двоє утрималися».

Набагато більше - 24 людини - проголосували за позбавлення Єфремова і Кунченка звання почесних громадян. Що дивує, оскільки Олексій Петрович Кунченко близько десяти років керував містоутворювальним підприємством Сєверодонецька - хімічним об'єднанням «Азот», і багато депутатів тісно з ним пов'язані.

Водночас порядок денний сесії, оприлюднений на офіційному сайті міськради, містить 147 пунктів, але серед них немає тих, що були сьогодні розглянуті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-