Військова загроза РФ актуальна на десятиліття - Порошенко

Військова загроза РФ актуальна на десятиліття - Порошенко

Фото
Укрінформ
Навіть за найоптимістичнішого сценарію на Донбасі, за тривалого перемир'я, яке перейшло би в політичне врегулювання та сталий мир, військова загроза зі Сходу залишиться актуальною в коротко- та довгостроковій перспективі.

Про це заявив у середу Президент Петро Порошенко під час церемонії випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони ім.Івана Черняховського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже другий рік поспіль у вищих військових навчальних закладах нашої держави відбуваються дострокові випуски офіцерів. Скорочення термінів навчання та прискорений випуск обумовлені тим, що навіть за найоптимістичнішого сценарію на Донбасі, навіть за тривалого перемир'я, яке перейшло би в політичне врегулювання та сталий мир, військова загроза зі сходу залишиться актуальною в короткостроковій і довгостроковій перспективі", - сказав Порошенко.

Тож, за словами Президента, перспектива поновлення повномасштабних бойових дій на сход України через систематичне порушення агресором своїх зобов'язань, взятих у Мінську, "чітко проглядається на наших радарах".

Фото: Володимир Тарасов, Михайло Палінчак, Михайло Марків/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-