США закликали владу України об'єднатися заради Майдану

США закликали владу України об'єднатися заради Майдану

Укрінформ
Сполучені Штати вшанували пам'ять трагічних подій на Майдані 20 лютого 2014 року та закликали українських лідерів об'єднатися в боротьбі з корупцією та впливом олігархів, щоб продовжити справу Революції Гідності.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у суботу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми приєднуємося до народу України у вшануванні пам'яті Революції Гідності й тих, хто віддав своє життя задля побудови більш справедливої, демократичної і європейської України", - йдеться в поширеній заяві.

У документі підкреслюється, що українці витримали снайперський вогонь і три місяці протистояння попри сильні морози. "Україна отримала другий шанс на свободу, справедливість і уряд, який служить людям", - зауважується в документі.

При цьому в Держдепартаменті США підкреслили, що українські реформатори досягли істотного прогресу, втім багато чого ще належить зробити.

"Сполучені Штати закликають лідерів України вшанувати пам'ять про Майдан спільною роботою, прискоренням реформ і повагою волі українського народу, який прагне прогресу", - наголошується в документі.

Це означає, зокрема, виконання Україною умов програми МВФ, викорінення корупції, уточнили в Вашингтоні.

"Український народ вимагає змін, вони заслужили цього, й Сполучені Штати продовжуватимуть стояти з ним у підтримці його європейського вибору", - наголошується в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-