Порошенко каже про інформаційні спекуляції на Революції Гідності

Порошенко каже про інформаційні спекуляції на Революції Гідності

Укрінформ
Навколо звіту правоохоронних органів щодо розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності відбувається дуже багато інформаційних спекуляцій.

Про це заявив Президент Петра Порошенко.

"Постійно лунають емоційні та голослівні заяви, автори яких прагнуть не покарання винних, а політичних дивідендів на трагічній, болісній темі", - наголосив він у зверненні.

За словами Президента, він не збираюся описувати роботу слідчих "в піднесених ступенях": "Але вони працюють, і особливо багато зробили саме за останній рік".

"Слідство відтворило канву подій. Воно не просто знає замовників, організаторів та виконавців, а вже має відповідні докази. Воно встановило роль і місце кожного у злочинній змові, наслідком якої й стало масове винищення людей. І навіть розпиляну зброю, з якої вбивали, знайдено і відновлюються її серійні номери", - наголосив Порошенко.

В цілому по подіях листопада 2013 року - лютого 2014 року років, які відбувалися по всій країні, є вже й такі справи, котрі із стадії розслідування переходять в стадію покарання.

Винесено 18 обвинувальних вироків проти 26 осіб. 84 справи вже розглядаються в судах. Ще одинадцять - передані до суду, і слухання незабаром розпочнуться. В шістдесяти трьох впровадженнях триває досудове розслідування.

16 осіб утримуються під вартою в СІЗО, із них п'ятеро "тітушок" та шестеро співробітників "Беркуту": п'ять "беркутівців" підозрюються у вбивствах, один – у побитті.

В судах вже слухаються справи по тринадцяти "беркутах" і восьми "тітушках".

Загальна ж кількість осіб, яким повідомлено про підозру - 282.

"Всі ці цифри мали би бути більшими, тут я з вами абсолютно згоден. І назвав я їх лише з однією метою. Маю показати, з одного боку, що неправду кажуть ті політики, які твердять, ніби нічого не розслідується. З іншого, ця історія насправді ще дуже далека від завершення", - зазначив Порошенко.

"Я розумію нетерпіння, суспільства, особливо відчуваю переживання та емоцію потерпілих, рідних та близьких загиблих. У самого болить душа. Але нам потрібна така чистота процесів і вироків, щоб всередині країні їх визнали всі, навіть ті, кого не було на Майдані. І щоб зовнішній світ, включно з Європейським судом, не мав  підстав сумніватися в юридичній бездоганності справ", - додав Президент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-