ОБСЄ підтвердила готовність підтримувати Україну - МЗС

ОБСЄ підтвердила готовність підтримувати Україну - МЗС

Укрінформ
МЗС розглядає рішення Постійної Ради ОБСЄ щодо продовження мандату СММ ОБСЄ в Україні як підтвердження готовності країн-учасниць Організації і надалі підтримувати нашу державу.

Про це ідеться у коментарі Міністерства закордонних справ.

"На звернення України 18 лютого 2016 р. Постійна Рада ОБСЄ схвалила рішення про продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) в Україні на 12 місяців до 31 березня 2017 року, який розповсюджується на всю територію України у межах її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим та м. Севастополь. Розглядаємо це рішення як підтвердження готовності держав-учасниць ОБСЄ і надалі підтримувати нашу державу у протидії агресії Російської Федерації проти України, якою було порушено імперативні норми міжнародного права, фундаментальні принципи Організації згідно з Гельсінкським заключним Актом Наради з безпеки та співпробітництва в Європі (НБСЄ) 1975 р., інші документи, що гарантують територіальну цілісність України, непорушність кордонів держави та невтручання у її внутрішні справи", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

МЗС підтримує спостережну діяльність СММ за виконанням пакету Мінських домовленостей та вкотре закликає Російську Федерацію вжити всіх заходів для забезпечення безперешкодного доступу та свободи пересування спостерігачів місії в окремих районах Донецької та Луганської областей, включаючи всі ділянки українсько-російського державного кордону, що тимчасово не контролюються урядом України, наголосили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-