Чубаров: З концтаборів теж не скаржилися на права людини

Чубаров: З концтаборів теж не скаржилися на права людини

Укрінформ
Громадські організації України змогли зареєструвати кілька сотень позовів до Європейського суду про порушення прав людини в Криму. У деяких країнах вважають, що цього мало для того, щоб стверджувати, що в окупованому Криму погано з правами людини.

Про це на прес-конференції в Києві сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час зустрічі з французькими сенаторами три-чотири місяці тому один з сенаторів сказав про незначну кількість звернень до Європейського суду про порушення прав людини саме з Криму. Він вирішив, що це свідчить про те, що людям там не так тяжко і гірко, як ми розповідаємо», - повідомив Чубаров.

За його словами, він емоційно відповів французькому депутатові: «А ви багато знаєте звернень з концтаборів під час Другої світової війни в Міжнародний комітет допомоги Червоного хреста і Червоного півмісяця?».

Сенатор не знайшов, що відповісти і погодився з аргументом голови Меджлісу.

За словами Чубарова, багато людей в Криму, відносно яких порушуються права, не хочуть публічності, вони бояться повідомити про порушення прав людину і переслідування за релігійною або національною ознакою.

"Коли наші моніторинги приїжджають до Криму і приходять до людей, у яких вчора був обшук, з проханням розповісти про це, люди говорять: «Так, у нас був обшук, але ми домовилися, все нормально». Ніхто не хоче додаткових проблем", - розповів Чубаров.

На його думку, зібрані в Криму громадськими діячами кілька сотень позовів до Європейського суду з прав людини - «це не так багато, як могло б бути».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-