Чубаров закликав кримчан підтримати політв’язнів

Чубаров закликав кримчан підтримати політв’язнів

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав співвітчизників прийти в понеділок,15 лютого, під будівлю Верховного суду Криму, де відбудеться п'яте засідання у кримінальній "справі 26 лютого".

Він просить підтримати обвинувачених російським слідством кримчан.

Про це Чубаров повідомив у Фейсбуці.

«О 10.00 ранку розпочнеться чергове засідання судилища окупантів над Ахтемом Чийгозом, Мустафою Дегерменджі, Алі Асановим, Ескендером Кантеміровим, Арсеном Юнусовим, Ескендером Емірвалієвим...  Ми ж з вами розуміємо, що вони захищають на судилищі не тільки себе, але й честь і гідність кримськотатарського народу. Без перебільшення, в тому числі гідність тих, хто, можливо, побоїться прийти до місця проведення суду, щоб надати своєю присутністю моральну підтримку нашим героям", - написав Чубаров.

Він просить приєднатись до співвітчизників, що виходять на підтримку, стати поруч з рідними і близькими, яких переслідують окупанти.

Як повідомляв Укрінформ, причиною арешту українського кримськотатарського політика, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза є участь у мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Йому інкримінують ч. 1 ст. 212 КК РФ (Організація масових заворушень), що передбачає позбавлення волі строком на 10 років.

Правозахисна організація Amnesty International назвала це затримання «черговим із низки репресивних заходів» проти незгодних з анексією Криму.

«Під час акції були поодинокі випадки застосування помірного насильства, але не було жодних ознак масових заворушень. Ахтем Чийгоз був одним із тих, хто намагався допомогти міліції утримувати два натовпи подалі один від одного», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-