Берлін сподівається, що Київ почув «дзвінок будильника»

Берлін сподівається, що Київ почув «дзвінок будильника»

Укрінформ
Офіційний Берлін попереджає Київ про те, що допомога Заходу Україні буде продовжена лише у разі проведення нею реформ. 

Це, як повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН, чітко дав зрозуміти офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер.

«Наше бажання в тому, щоб цього тижня і після цього український парламент, український уряд і президент підтвердили свою відданість обраному курсу реформ і послідовно продовжували їх, не зупиняючись на цьому шляху, незважаючи на труднощі і перешкоди», - заявив Шефер.

Дипломат наголосив, що, на думку Берліна, альтернативи реформам немає. Розвиток подій в Україні, пов'язаний з відставкою деяких міністрів, зокрема міністра економіки, має стати для української громадськості свого роду «дзвінком будильника» для того, щоб не втратити з виду взятий курс. «Це все, враховуючи кризу на сході України, а також фінансові проблеми, що стоять перед українською державою, страшенно важко», - визнав представник МЗС.

Шефер нагадав, що допомога Україні з боку федерального уряду на двосторонній основі є безпрецедентною. Він запевнив, що ФРН дуже зацікавлена підтримати Україну в тому, щоб вона змогла «скинути баласт минулого» і побудувати демократичну європейську державу.

При цьому дипломат наголосив, що кредитна програма МВФ, наприклад, пов'язана з конкретними кроками по методах боротьби з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-