Гончаренко підтвердив: БПП голосуватиме за відставку уряду

Гончаренко підтвердив: БПП голосуватиме за відставку уряду

Оновлено
Укрінформ
Фракція "Блок Петра Порошенка" визнала роботу Кабінету Міністрів незадовільною і голосуватиме у вівторок у Верховній Раді за відставку Уряду.

Про це заявив упрограмі "Свобода слова" на ICTV заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко, передає Укрінформ.

"Фракція "Блок Петра Порошенка" прийняла рішення завтра голосувати за визнання роботи Уряду незадовільною. Якщо інші наші колеги нас підтримають і це рішення набере більше 226 голосів, то далі ми будемо ставити питання про відставку уряду Яценюка і голосувати за це", - сказав він, повернувшись після засідання фракції БПП.

За його словами, це було "важке рішення": "Ми дискутували. Ми зустрічалися з Президентом. Більше ми говорили свої думки. Потім до нас прийшов Прем’єр-міністр, ми задавали питання, ми дискутували. До речі, як ви знаєте, як це буває у житті: найкраща зустріч перед розлученням. Це була, напевно, найкраща зустріч з Прем’єр-міністром за останні 14 місяців роботи цього коаліційного уряду. Це була така чесна розмова".

Гончаренко заявив, що в БПП розуміють, що таке рішення може викликати "політичну турбулентність", якщо фракція "Народного фронту" "займе агресивну позицію та вийде з коаліції".

"Це може призвести до дочасних парламентських виборів, що не є на користь Україні. Не можна керувати країною, не маючи довіру від населення. Сьогодні цей уряд втратив довіру від населення", - сказав заступник керівника фракції БПП.

На його переконання, 90% депутатів фракції БПП проголосують за відставку уряду.

"Я впевнений, що 90% нашої фракції проголосує. В нас було кілька людей на фракції, які висловлювали іншу позицію, і тому я не можу сказати, як вони проголосують. Це їхній особистий вибір", - заявив політик.

Нагадаємо: раніше народний депутат від БПП Сергій Каплін після засідання фракції заявив, що його політсила підтримає відставку уряду Арсенія Яценюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-