Адвокат: Якби не Касько, не було б доказів алібі Савченко

Адвокат: Якби не Касько, не було б доказів алібі Савченко

Укрінформ
Адвокат Надії Савченко та  інших українських політв'язнів у Росії Ілля Новіков дуже високо оцінив роботу заступника Генпрокурора України Віталія Каська, що подав у відставку.

Про це Новіков написав у Фейсбук.

«З Віталієм Каськом я тричі перетинався у справах Савченко та інших українців. Всякий раз він швидко допомагав вирішити те чи інше питання, і не ухилявся від відповідальності», - пише Новіков.

Зокрема, у лютому 2015 адвокат попросив Касько витягнути з-під сукна запит генпрокуратури РФ у справі Савченко і направити, нарешті, офіційну відповідь. «Коли про це стало відомо, на нього тут же накинулися з різних сторін - він цим допоміг ворогові, визнав законність суду над Надією, характеристики по місцю служби в авіаполку передали негативні, а треба було заднім числом зробити позитивні... Тоді б її, звичайно, відразу відпустили, з хорошими характеристиками», - іронізує Новіков.

Адвокат зазначає, що Касько зробив те, що було необхідно для справи, розуміючи, що негативну реакцію отримає він, а не прохач.

«Коли б не він (Касько – ред.), у нас не було б реальних доказів її (Савченко - ред.) алібі у вигляді телефонної деталізації. А російський суд не давився б прямо у цю хвилину, поки я пишу, в дорадчій кімнаті клопотанням про призначення експертизи щодо надісланих тоді ГПУ даних. Розуміючи, що задовольнити його не можна, а відмовляючи, вони остаточно розчохлюються. Спасибі, Віталіє!» - резюмує адвокат.

Нагадаємо, заступник Генерального прокурора України Віталій Касько під час прес-конференції у понеділок повідомив, що подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-