Ішингер сподівається, що послання Мюнхена не призведуть до ескалації

Ішингер сподівається, що послання Мюнхена не призведуть до ескалації

Укрінформ
Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер сподівається, що жваві і часом гарячі дискусії в ході триденної зустрічі в баварській столиці 12-14 лютого не призведуть до загострення ситуації в різних регіонах.

Про це він заявив у неділю по завершенні конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Сподіваюся, що послання, яке ми передаємо з Мюнхена, не призведе до подальшого нагнітання ситуації у світі", - зазначив Ішингер.

Ішингер, який сам на відкритті форуму говорив про те, що обстановка з безпекою зараз являється найгіршою після завершення Холодної війни, зараз про таку війну говорити не хоче, сподіваючись, що розум світових лідерів дасть змогу уникнути такої ситуації.

Головними темами конференції 2016 року були кризи, обстановка на Близькому Сході, війна у Сирії, боротьба з тероризмом, нетрадиційні загрози безпеки, біженці, розвиток Африки. Говорили на ній і про Україну, хоча значно менше, ніж у минулому році.

У конференції, 52-й за рахунком, взяли участь близько 600 лідерів різного рівня, включаючи майже 30 глав держав і урядів, політиків, провідних експертів у сфері безпеки, дипломатів, військових, представників бізнесу. 

Мюнхенська конференція була заснована в 1963 році як форум представників оборонних відомств країн-членів НАТО, але з часом стала одним із провідних майданчиків обміну думками з найважливіших питань на планеті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-